Мария Габриел разкри какви авторски кадри ще могат да се ползват за създаване на клипове в Youtube

  • 08 март 2019 08:40

  • 514
  • 1
Мария Габриел разкри какви авторски кадри ще могат да се ползват за създаване на клипове в Youtube
© БНТ

Имаме ясен ангажимент от "Гугъл", "Туитър" и "Фейсбук" в кодекс срещу фалшивите новини. Искаме максимално бързо приложенията, които ще показват фалшивите новини, да обхващат всички езици и страни в ЕС. Това заяви в сутрешния блок на БНТ еврокомиса Мария Габриел.

"Очаквам още повече усилия в контекста на евроизборите, обучени журналисти и изтрити фалшиви профили", каза още тя. 

"Наблюдаваме тревожна тенденция - голям брой хора не могат да различат фалшивите новини. 75% от младите хора не различават фалшивата от истинската новина", допълни Габриел. 

"Престои ни 6 държави да подпишат новото регионално споразумение на Балканите за намаляване на цената на разговорите и интернет данни. Технически е трудно за операторите промените да се случат до юни, но продължаваме преговорите кога да влезе в сила" коментира еврокомисарят. 

"Ютюб /YouTube/ няма да изчезне в сегашния си вид. Искаме да защитим авторите на музика и орифгинални кадри, като те да получава съответните суми за труда си. Всеки ще може да продължи да ползва ограничено музика и авторски кадри за създаване на пародии и клипове", завърши Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова

Последвайте канала на

Радина Лазарова
514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МАРО

2019.03.08 | 08:42

1

ако знаеш колко си ненужна и безпредметна за проблемите на българина?Четеш ли във форумите,нали това ти е секторът,какво високо мнение имат хората за теб.Приличаш ми на щастлива селска пръчка от задния двор на Благоевградско село.

Добави коментар

Водещи новини