Нетаняху осъди вандализма срещу паметната плоча за синагога в Страсбург

  • 03 март 2019 17:36

  • 363
  • 0
Нетаняху осъди вандализма срещу паметната плоча за синагога в Страсбург
© Getty images (архив)

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху днес призова лидерите на "просветените държави" да осъждат последователно антисемитизма, ден след като беше повреден паметник на мястото на разрушена синагога във френския град Страсбург, предаде ДПА.

Мраморната плоча на мястото на синагогата, разрушена по време на нацистката окупация на Франция, беше избутан от постамента си, показват снимки, публикувани в регионалния в. "Дерниер нувел д`Алзас".

Вандалският акт е най-новият от поредица очевидно антисемитски прояви, осъдени от властите и еврейската общност във Франция, смятана за най-голямата в Европа.

"През последните дни имаше още един разтърсващ антисемитски инцидент, отново в Страсбург - паметник за синагога, опожарена от нацистите, беше повреден", каза Нетаняху на седмичното заседание на израелския кабинет.

"Категорично осъждам всяка проява на антисемитизъм и призовавам всички лидери на просветените държави да се присъединят към системното и последователно изобличаване на антисемитизма. Най-добрият начин за борба с антисемитизма е осъждането му", каза Нетаняху.

Той похвали също държавите, приели дефиницията за Холокоста на Международния съюз за възпоминание на Холокоста. Миналия месец френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на каза, че Франция ще приеме това определение.

Последвайте канала на

БТА
363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини