Тереза Мей: Възможно е да се договори споразумение за Брекзит до 29 март

  • 25 февруари 2019 18:51

  • 544
  • 1
Тереза Мей: Възможно е да се договори споразумение за Брекзит до 29 март
© Gettyimages

Все още е възможно Великобритания да договори с ЕС споразумение за напускане на съюза на 29 март, Великобритания. Това заяви днес в Шарм ел Шейх премиерът на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в на фона на натиска да удължи преговорите, предаде ДПА.

"Постижимо е да напуснем със споразумение на 29 март и тъкмо натам смятам да насоча цялата си енергия", каза Мей пред репортери след разговорите си с европейските лидери в кулоарите на срещата на върха ЕС-Арабска лига в египетския курорт Шарм ел Шейх.

"Има още работа да се свърши и утре моят екип ще бъде в Брюксел, където ще работи по правнообвързващите гаранции, необходими на парламента на Обединеното кралство във връзка с предпазния механизъм", каза тя, имайки предвид предизвикалото спорове прилагане на механизма, гарантиращ отворена граница между Република Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит.

Мей заяви, че долавя "истинска решимост (у европейските лидери) за намиране на начин Обединеното кралство да напусне ЕС плавно и организирано със споразумение".

Последвайте канала на

Novini.bg
544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Роки

2019.02.26 | 04:45

1

Англия Германия и ЕС се управляват от жени! Европа се пръска по шевовете от мигранти и извратени педали! Определения като "Джендър" "родител1 и родител2" "то" "прайд паради" са само малка част от объркаността на цяла Европа! Прибирайте си се в България и да си оправим държавицата! Ударно прибиране трябва!

Добави коментар

Водещи новини