Борис Джонсън отново критикува остро плана на Тереза Мей за Брекзит

  • 03 септември 2018 06:28

  • 1007
  • 0
Борис Джонсън отново критикува остро плана на Тереза Мей за Брекзит
© Getty Images

Бившият британски външен министър Борис Джонсън отново отправи остри критики към плана на министър-председателката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в за Брекзит и заяви, че Брюксел ще излезе победител в преговорите с Лондон, предаде Франс прес.

"Страхувам се, че неизбежният резултат ще бъде победа за ЕС. Великобритания ще бъде просната на пода и 12-те звезди ще се завъртят символично около полузамаяната ни глава", пише в статия "Телеграф" бившият външен министър, цитиран от Франс прес. "Може би има някои аспекти в предложенията от Чекърс (плана на Мей), които те (ЕС) твърдят, че не им харесват. Но в действителност в тези преговори ЕС досега спечели всички важни етапи", продължава Джонсън, според когото Великобритания се е впуснала в битката, развявайки бяло знаме. Джонсън освен това обвинява правителството, че дори не се е опитало да намери решение на въпроса с ирландската граница.

Позицията му е сходна с тази на бившия министър за Брекзит Дейвид Дейвис, който заяви вчера, че "планът Чекърс" е по-лош от оставане в Европейския съюз.

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в обеща да отстоява своя план и твърди, че предпочита липса на споразумение пред отстъпки към Брюксел.

Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние прикани Лондон спешно да представи подробности по предложението за границата с Ирландия, напомня АФП.

БТА
1007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини