Свързваният с отравянето на Скрипал и Гебрев бил десантчик

  • 21 февруари 2019 20:50

  • 1329
  • 1
Свързваният с отравянето на Скрипал и Гебрев бил десантчик
© Getty Images/Guliver (архив)

В нова поредна публикация за лицето, за което се подозира, че може да е свързано с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал във Великобритания и на Емилиян Гебрев в България, британският разследващ сайт "Белингкат" изнася нови данни за служителя на руското военно разузнаване Денис Сергеев, известен като Сергей Федотов. 

"Белингкат" съобщава, че след първата публикация българските власти са обявили, че през октомври 2018 година са подновили разследването на инцидента с отравянето през 2015 г. на Гебрев и сега работят в тясно сътрудничество с британската полиция. 

Съобщава се още, че руската служба на Би Би Си е контактувала със съпругата на Сергеев, която е заявила, че той не работи за разузнаването, но е отказала да отговори какво точно върши. В публикацията, озаглавена: "Издирването на Денис Сергеев: Да снимаш призрак", сайтът обширно обяснява начините и методите за установяване на истинската самоличност на Сергей Федотов, под което име той е пътувал по света, отбелязва БНР. 

Изнасят се и още подробности от биографията на Сергеев. През 1999 година той е бил с чин капитан и е бил командир на парашутистите от 108-ми десантен полк. Този полк, базиран в Новорийск на брега на Черно море, е играл ключова роля в сраженията в Дагестан през 1999 година, както и във втората чеченска война през 2000-2001 година. На 13 август 1999 година Сергеев е ранен още в първите минути при опита на руснаците да си върнат възвишението Алилен в Дагестан от чеченските бойци. Сергеев е получил държавна награда за участието в тази битка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Angelina27a

2019.02.22 | 01:43

1

Търсите мъж за сериозна връзка. Напиши ми тук - xxxsingle.xyz/angkiss
Момиче, на 27 години.

Добави коментар

Водещи новини