Емилиян Гебрев разкри кой според него стои зад отравянето му

  • 19 февруари 2019 08:58

  • 4383
  • 8
Емилиян Гебрев разкри кой според него стои зад отравянето му
© Кадър - БТВ

27 април 2015 година. Не искам да си спомням за този ден. Тогава се случи отравянето ми. Всичко това, което се случи тогава, случва се днес, а и ще се случи утре е една добре подготвена атака и война срещу мен. Тази атака и война имат за цел да ме унищожат физически и икономически.

Това за яви в сутрешния блок на БТВ оръжейният производител Емилиян Гебрев, който разкри подробности за отравянето си. "От февруари до април 2015 година не е имало преки заплахи срещу мен. Ако знаех как съм бил отровен, щях да помогна на следствието. Изпаднах в кома в болницата и представа за всичко. Преди да влзя в болницата усетих сърбежи в очите. Това са подробности. Има химици и лаборатории, които могат да дадат много по-точна информация за вида на химичното вещество, с което ме отровиха. Не искам да разказвам за симптомите, защото са грозни. Най-малкото е повръщането", разкри той.

"Твърденията на главния прокурор са несериозни. Виждах се с един бизнес партньори, с които работя от 25 години и ще продължа да работя. Те са станали семейни приятели и преди 20 дни отново се видях с тях. Този, който се опитва да бута следствието натам, е в грешна посока. През живота си не съм ял рукола. Поради здравословни причини не съм пил кафе от 2014 година. Несериозни са тези изказвания за такъв голям случай. Не искам да ги коментирам. По-важното е, че това е една много добре планирана операция за моето физическо отстраняване, както и юридическото и икономическото ликвидиране на фирмите ми. В целия случай се появява една странна фирма, около която явно е разковничето на цялата операция срещу мен. Това е една фирма, която до преди дни не се знаеше на кой и беше съпортирана от държавата. Фирмата се казва "Виафот" и там се крие причината за физическото ми унищожаване. Тази фирма обжалва всяко едно действие на "Емко" и "Дунарит". Тук говорим за едни връзки на местно и международно ниво. Кой стои зад тази фирма не мога да кажа. Има си органи, които трябва да отговорят на този въпрос. Аз не съм този, който трябва да разследва", категоричен бе Гебрев.

"Има си специализирани хора, които трябва да свържат моето отравяне и това на Скрипал. Странното е, че България не се обърна за помощ към ОЗХО. Великобритания, която е много по-развита държава от нас го направи, а България не. Ако службите се заемат малко по-сериозно с този случай, ще открият още странни съвпадения при посещенията на Федотов в България. Не съм аз човекът, който да обяснява за тези неща. Има си органи. Аз съм настоявал през цялото време разследването да продължи", каза още Емилиян Гебрев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4383 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.02.19 | 11:58

8

Тоя ако е бил "чист" нямаше да го тровят . Премълчава в какви ли далавери е замесен .

Някой

2019.02.19 | 11:15

5

Как може хората да са толкова наивни?!Наистина ли мислите,че ако руснаците го искаха мъртъв нямаше до сега да го убият?!Това са трикове за възбуда и насочване на обществено внимание!

2019.02.19 | 11:37

7

Руслямците имат много провалени опити за убийство, не са перфектни! Троцки са го убили на н-тия път например! Тая подпорка на джуджака Путя не издържа тролчо рублоядски!

2019.02.19 | 11:20

6

тьи троль

2019.02.19 | 10:59

4

Трябва да има един който да проба яденето ,като в средновековието.Изчакваш и ако не умре,ядеш

Оле много тъжно

2019.02.19 | 10:45

3

БОГ ДА ГО ПРОСТИ ГРБРЕВ

ХаСан

2019.02.19 | 10:39

2

Вече всички знаят за случая, кой стои зад фирмата и кой го е отровил.
Само разследващите не знаят.

2019.02.19 | 10:21

1

Нищо не е казал. Той знае кой стои зад тази фирма, знае че руската мафия в Кремъл му е сложила отрова, ама се прави на разсеян.

Добави коментар

Водещи новини