Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит

19 февруари 2019 07:35

Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит
© Getty Images (Архив)
906 1

"Никой няма да се противопостави" на отлагане на Брекзит, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от ДПА.

Агенцията определя този коментар като един от най-силните сигнали досега от страна на ЕС, че ще позволи на Великобритания да забави излизането си от съюза.

"Всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания. Ако такова искане бъде отправено, никой в Европа няма да му се противопостави", казва Юнкер в интервю, което ще бъде публикувано днес в германския вестник "Щутгартер цайтунг".

Той отбелязва, че няма идея с колко евентуално може да бъде отложено излизането на Великобритания от ЕС.

"Що се отнася до Брекзит, това е като да бъдете пред съд или в открито море; в ръцете на Бог сме", коментира Юнкер.

Британският парламент отхвърли договореното от премиерката Тереза Мей споразумение за Брекзит. ЕС от своя страна отказва да предоговори сделката, припомня ДПА. Главната спънка е т. нар. предпазен механизъм с цел границата на остров Ирландия да остане отворена след Брекзит.

Миналия месец британският парламент прие поправка, която задължава правителството да предоговори предпазния механизъм, но до момента няма особен напредък в преговорите по въпроса между Лондон и Брюксел, отбелязва ДПА.

БТА
906 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2019.02.19 | 11:35

138158

А бе пиандургей и джендърпедрес,разбира се ,че няма да се противопаставяте ,това ви е целта от както Британците не искат да са във вашата кочина европейска .Дундуркате ,дундуркате ,за да няма брекзит и да се налапате още повече ,защото след Лондон ,ще последват и още назионални независими държави от вашата гейи мизерна корупционна педераска политика за разбойници и престъпници безнаказани бандити

Добави коментар