Мей с поредно поражение в парламента по темата Брекзит

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в претърпя поражение тази вечер в Камарата на общините след като нейната стратегия за Брекзит не получи одобрението на депутатите.

При гласуването на внесената процедура 303 депутати бяха „против“ и 258 - „за“. Причината за поражението на премиера са евроскептиците в нейната Консервативна партия, които се въздържаха от гласуване, тъй като не бяха съгласни с текста, в който се споменава за избягване на напускане на ЕС без сделка.

По принцип гласуването бе за стратегията на правителството по продължаването на преговорите с ЕС по „предпазния механизъм“ за границата с Ирландия. Преди това бяха гласувани две поправки от няколкото, внесени в долната камара на парламента.

С 322 гласа „против“ срещу 306 „за“ бе отхвърлена поправката на лейбъристите, в която се призовават министрите да внесат отново за гласуване тяхната сделка за Брекзит в парламента до 27 февруари, а ако не направят това да се предостави вот на депутатите да решат какви ще бъдат следващите стъпки.

Поправката на Шотландската национална партия за удължаване на член 50 от Лисабонския договор поне с три месеца също претърпя поражение. 315 депутати гласуваха „против“, а 93 „за“, предаде БНР.

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в ще продължи да се стреми да постигне изменения в споразумението за Брекзита, каза неин говорител след символичното поражение на Мей в парламента, който отхвърли нейно предложение за стратегията ѝ за преговори, предаде Ройтерс. "Правителството ще продължи да се стреми да постигне това с ЕС, за да гарантираме, че ще напуснем навреме на 29 март", каза говорителят.

Мей смята, че депутатите от нейната Консервативна партия все още искат тя да предоговори споразумението, но някои от тях са гласували против нея тази вечер, защото са се безпокояли от възможността за отпадане на този етап на варианта за Брекзит без споразумение, добави говорителят

Коментари

  1. 2019.02.15 | 08:57

    Не мога да ги разбера тия джендъри и гейове британски .Тереза ги мотае всячески да няма брекзит ,за това все протаква ,все предоговаря и и иска отсрочки .Англичаните трябва да напуснат ЕС без сделка ,за да им разкарат играта на тия пиандури ,гейчета и джендърчета в европарламента

  2. 2019.02.14 | 21:10

    Англичаните са олигофрени, подиграват се със съдбите на милиони хора!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет