Обвиниха бившия военен гръцки министър в изнудване

  • 08 февруари 2019 15:21

  • 487
  • 1
Обвиниха бившия военен гръцки министър в изнудване
© Getty (архив)

В изнудване бе обвинен бившият гръцки министър Панос Каменос, написа местният в. Катемерини.

Днес независимият депутат и екссъпартиец на лидера на "Независими гърци" Никос Никопулос заяви, че е подал заявление в атинско полицейско управление. "Каменос освен в шантаж е обвивен и в отправяне на закани", каза парламентаристът. Никопулос обаче не разкри подробности кога и къде е станал инцидентът.

Информацията за жалбата на независимия депутат стана на фона на още един скандал, свързан с Каменос. Водачът на дясната партия вчера поиска неговият съпартиец Танасис Папахристопулос да се откаже от депутатския си мандат. Причината за  ултиматума бе изразената явна подкрепа на Христопулос за Преспанското споразумение. Дисидентът от "Независими гърци" заяви, че ще се оттегли днес.

В петък парламентът в Атина се очаква да гласува ратификацията на Протокола за присъединяването на Македония към НАТО. Според изчисления на цитираната медия документът има шанс да мине в пленарната зала. От 300-те законодатели лявата коалиция на премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли СИРИЗА има 148. В полза на документа вероятно ще гласуват и петима депутати от "Независими гърци".

 

Валери Зайцев
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamat

2019.02.08 | 16:21

1

Спретнаха му отмъщение, за това че не иска да чува за тъй наречените македонци и измислената им "държава"!

Добави коментар

Водещи новини