НАТО подписа протокола за присъединяване на Македония

  • 06 февруари 2019 12:36

  • 391
  • 1
НАТО подписа протокола за присъединяване на Македония
© Getty (архив)

Представителите на членките на НАТО подписаха протокола за присъединяването на Македония  към пакта.

На тържествена церемония в централата на организацията в Брюксел присъстваха посланиците на 29-те участнички в Северно атлантическия пакт алианс, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и външният министър на балканската страна Никола Димитров.

Влизането на страната в пакта стана възможно след като македонският премиер Зоран Заев и гръцкият му колега Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли подписаха историческото Преспанско споразумение през лятото.

Атина вдигна блокадата си за членството на Македония в НАТО и Европейския съюз. Държавата със столица Скопие прие да се нарече Република Северна Македония.

 

 

Валери Зайцев
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Прожектор

2019.02.07 | 14:59

1

А сега нека нашият премиер да обясни, защо досега неговите правителства не започнаха да строят българска магистрала, от София към Скопие и защо БНТ започна да дублира със субтитри изявленията на този западно-български диалект. ? Не е ли по-добре да привикнем да се разбираме "без преводачи" ? Или целта е да ни бъде внушено, че езиците са различни ?

Добави коментар

Водещи новини