Анархисти превзеха сграда на Гръцко-турската търговска камара

  • 06 февруари 2019 15:59

  • 786
  • 0
Анархисти превзеха сграда на Гръцко-турската търговска камара
© Getty (архив)

Анархисти окупираха сграда на Гръцко-турската търговска камара в Атина, предаде Би Би Си.

Десетки активисти на крайно лявата  организация Рубикон превзеха зданието сградата и провесиха черно-червени знамена на анархистите и кюрдски флагове. "Нашата акция е в знак на солидарност с борбата на кюрдите срещу турското национално и социално подтисничество", заяви маскиран анархисти.

"Ние искаме свобода за Абдулла Йоджалан", каза още той. Лидерът на Кюрдската работническа партия (ПКК) бе арестуван преди 20 години от турски спецчасти в Кения. В момента той излежава доживотна присъда заради държавна измяна.

Инцидентът съвпадна по време на двудневната визита на гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли в Турция. Той вчера се срещна с президента на страната-домакин Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в Анкара. Днес Ципрас посети църквата "Света София", проведе разговор с вселенския патриарх Вартоломей I и направи визита в гръцката православна семинария Халки.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини