Алексис Ципрас посети историческа църква Св. София в Истанбул

  • 06 февруари 2019 10:05

  • 577
  • 0
Алексис Ципрас посети историческа църква Св. София в Истанбул
© Getty (архив)

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли посети историческата църква "Света София" в Истанбул, написа атинският в. Катемерини.

Ръководителят на правителството на членката на Европейския съюз разгледа сградата. Той бе придружаван от говорителя на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва – Ибрахим Калън и министри от гръцкия кабинет. Посещението на "Св. София" бе част от програмата на Ципрас по време на двудневната му официална визита в Турция, която започна във вторник. Очаква се той днес да посети и гръцката православна  семинария "Халки", която се намира на остров до Истанбул.

"Св. София" е построена от византийският император Юстиниан I през VI век. След превзимането на Константинопол от османците през 1453 г. християнският храм е превърнат в джамия. Сградата функционира като музей от 1935 г. и е включена в списъка на материалното историческо наследство на ЮНЕСКО.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини