Мей с призив към депутатите си

  • 28 януари 2019 21:08

  • 1328
  • 0
Мей с призив към депутатите си
© gettyimages (архив)

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е поискала от депутатите си да подкрепят предложение, в което се призовава предпазният механизъм за Северна Ирландия в нейното споразумение за Брекзит да бъде заменен с алтернативни разпоредби и мерки.

Това заяви източник, близък до канцеларията на Мей, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. Депутатите ще дебатират и гласуват утре в парламента следващите стъпки на Мей за Брекзит. До дебатите се стигна, след като на 15 януари депутатите отхвърлиха с голямо мнозинство плана на Мей за Брекзит, който тя договори с Брюксел.

Много парламентаристи, които са привърженици на Брекзит, са против предпазния механизъм за Северна Ирландия, целящ да предотврати появата на физическа граница между Ирландия и Северна Ирландия, ако не бъде договорено друго решение.
Източникът, близък до канцеларията на Мей, заяви на среща с нейните депутати от Консервативната партия днес, че от тях ще бъде поискано да гласуват в подкрепа на поправка, предложена от консервативния депутат Греъм Брейди, която призовава за замяна на предпазния механизъм с алтернативни разпоредби.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини