Макрон отмени пътуване заради началото на публичния дебат, обещан на протестиращите

  • 17 декември 2018 17:39

  • 977
  • 0
Макрон отмени пътуване заради началото на публичния дебат, обещан на протестиращите
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на отмени планирано посещение в Южна Франция, за да може да подготви по-бързо големия публичен дебат, който той обеща в отговор на протестното движение на "жълтите жилетки", съобщи източник от Елисейския дворец, цитиран от ДПА.

Днес Макрон трябваше да пътува до южния град Биариц, за да обсъди с местните власти провеждането на срещата на Г-7 догодина, на която Франция ще бъде домакин. Вместо това той ще разговаря с министри за публичния дебат, казаха източниците.

В отговор на протестите Макрон обеща увеличения на заплатите и данъчни облекчения за най-нископлатените работници и пенсионери. Премиерът Едуар Филип съобщи в деловия вестник "Лез Еко", че като цяло обявените от президента мерки ще увеличат бюджетните разходи с около 6 млрд. евро. Бюджетният дефицит за 2019 г., съответно, ще се покачи до 3,2 процента от брутния вътрешен продукт. С други думи, Франция отново ще навлезе в "червената зона" на ЕС, който допуска дефицит, не по-голям от 3 процента.

Последвайте канала на

БТА
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини