Макрон призова за спокойствие и ред преди утрешните протести на "жълтите жилетки"

  • 14 декември 2018 20:41

  • 1019
  • 3
Макрон призова за спокойствие и ред преди утрешните протести на "жълтите жилетки"
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел Макрон апелира за спокойствие и ред преди обещаните утре от движението на "жълтите жилетки" нови протести, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Не смятам, че нашата демокрация може да приеме окупирането на обществена собственост и проявите на насилие, белязали протестите миналите няколко съботи, особено в центъра на Париж, каза президентът.

Нашата страна се нуждае от спокойствие, от ред, за да функционира отново нормално, заяви Макрон след срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел. Той каза, че е чул тревогите на протестиращите и е защитил обещанията си да ускори данъчните облекчения.

Макрон отхвърли призивите да подаде оставка, отправени от някои протестиращи.

По повод Брекзита френският президент каза, че е време британският парламент да каже ясно дали приема споразумението за излизането на Великобритания от ЕС, посочва ДПА.

Имаме споразумение, единственото и най-доброто възможно, и не можем да го предоговаряме. Можем обаче да го доуточним и да успокоим притесненията, каза Макрон, цитиран от Франс прес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1019 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Да да

2018.12.14 | 22:01

1

Спокоино поне 400 ще са жертвите на ИСЛАМСКА ДЪРЖАВА 100% много добре организиран атентат ще има,аз познавам хора от ИД знам как ще работят,много бомби в талпите ще е страшно ЯКО

2018.12.15 | 06:49

3

очаквай почукване по вратата от ГДБОП рано сутрин

шибан соросоиден джендър

2018.12.15 | 06:32

2

във името на господарите си -ционистите ,ще избива собствените сънародници .

Добави коментар

Водещи новини