Сирене срива кипърското правителство?

  • 13 декември 2018 17:15

  • 2512
  • 3
Сирене срива кипърското правителство?
© Булфото

Скандал със сирене може да предизвика правителствена криза в Кипър.

Парламентаристе от центристката партия ДИКО и Комунистическата партия поискаха оставката на министъра на търговията Георгиос Лакотрипос. Поводът опозицията да скочи на правителството е решение на лондонски съд за сиренето халуми. Традиционният за Острова на Афродита млечен продукт може да се продава в Обединеното кралство с това име само от една фирма, регистрирана във Великобритания, постановиха магистратите на 28 ноември.

Решението предизвика недоволството сред много кипърци. Те обвиниха правителството в Никозия в бездействие, защото не е защитило сиренето. Властта от своя страна заяви, че е изпратило своята официална позиция в Лондон. "Вероятно писмото се е изгубило и не е пристигнало", заяви говорител на кабинета.

Британия е основен вносител на халуми. Обемът на търговията със сиренето се озенява на 80 млн. евро годишно, пише Хюриет.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2512 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
sjsj

2018.12.14 | 22:38

3

В Британия се продава и сирене халуми произведено от араби в България

дедо Пешо го набута на баба Кута

2018.12.13 | 18:31

2

Бабе, дебна те да ти набутам моя опършавял суджук, ама не си се мила от 100 години! Почисти се и ела, смрадлива сливо!

Баба Кута

2018.12.13 | 17:54

1

А у нас се загубиха четири тона"Добрич-ки"суджук и незнам си още колко филе "Елена" на път за Банкя ,но правителст - вото не се срина,защото ПрокОратурата действа бързо и установи,че този,който е трябвало да ги еде е имал високо кръв но и не ги е изял.

Добави коментар

Водещи новини