ЕК одобри договорената рамка за бъдещите отношения с Великобритания

  • 22 ноември 2018 13:20

  • 528
  • 3
ЕК одобри договорената рамка за бъдещите отношения с Великобритания
© Pixabay

Европейската комисия е заседавала извънредно днес, за да одобри постигнатата договореност за рамката на бъдещите отношения ЕС-Великобритания, съобщи говорител на институцията.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е изпратил на председателя на Европейския съвет Доналд Туск писмо, с което го запознава с черновата на т. нар. политическо изявление. Този документ ще бъде част от постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания.

В неделя се очаква Европейският съвет да утвърди споразумението за оттеглянето и изявлението за рамката на бъдещите отношения. След това започват преговорите с Лондон по бъдещите отношения, предвиждат правилата.

Говорителят на ЕК добави, че в събота британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в ще има втора среща с Юнкер за тази седмица, непосредствено преди заседанието на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
528 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бг ИЗХОД

2018.11.22 | 13:35

2

Щом за едни може може и за други
Искаме бг вън от ЕС

БГ Реалист

2018.11.22 | 15:01

3

Искаш/те, а ма не мислиш/те! България извън ЕС, ще стане още по-зле!


зь

2018.11.22 | 13:34

1

играта на британциите е да си запазят всички ползи и превилегии от ес, но да охтвърлят недостатъците. играят за чиста полза и от там печалба.

Добави коментар

Водещи новини