Мей и Юнкер разговаряха в Брюксел

  • 21 ноември 2018 19:51

  • 536
  • 0
Мей и Юнкер разговаряха в Брюксел
© gettyimages (архив)

Министър-председателката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в се срещна днес с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, за да обсъдят бъдещите отношения между Великобритания и ЕС, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Целта на срещата е да бъдат договорени най-общите рамки за бъдещите отношения преди срещата на върха на евролидерите в неделя и да бъдат поети ангажименти, които да потушат бунта на някои британски депутати консерватори, обявили се против проектоспоразумението за Брекзит. Двамата лидери се ръкуваха пред телевизионните камери в централата на Еврокомисията, но не пожелаха да отговорят на журналистически въпроси.

Сред неуредените проблеми е заплахата на Испания да блокира т.нар. политическа декларация заради нерешения още въпрос с Гибралтар, както и резервите на други държави по въпроса с риболова и бъдещите търговски отношения.

Обсъжданият днес документ е от около 20 страници по информация на европейски източник. Той ще бъде без юридическа стойност, но ще е от голямо политическо значение. Идеята е да създаде рамка за търговските преговори, които официално могат да започнат чак след излизането на Обединеното кралство от ЕС, на 30 март 2019 г.
 

Филип Епитропов
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини