Тереза Мей: Следващите седем дни в процеса по Брекзит са решаващи за Великобритания

  • 18 ноември 2018 14:27

  • 1049
  • 0
Тереза Мей: Следващите седем дни в процеса по Брекзит са решаващи за Великобритания
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в заяви, че следващите седем дни от преговорите по Брекзит ще бъдат решаващи за бъдещето на Великобритания, предадоха Ройтерс и ТАСС. Следващите седем дни ще бъдат изключително важни за бъдещето на страната, посочи тя днес в интервю за телевизия "Скай нюз".

Мей също така отбеляза, че на Лондон и Брюксел им предстоят допълнителни преговори по условията за Брекзит в рамките на извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС на 25 ноември.

"Все още не е съгласувано всичко, нищо не е съгласувано. Преговорите ще продължават", отбеляза тя.

Мей каза също така, че доколкото знае все още няма достатъчно подкрепа за официалното оспорване на председателския ѝ пост в партията, което да предизвика вот на доверие. "Доколкото знам, не, няма", каза тя пред "Скай Нюз" в отговор на въпрос дали е достигнат прагът за обявяване на официална надпревара за ръководството на партията.

За да започне такава процедура 48 депутати от нейната Консервативна партия трябва да внесат писмо до председателя на комисията, отговаряща за надпреварата за председателството на партията.

Бившият министър за Брекзита Доминик Рааб критикува Мей за липсата на воля и решителност в преговорите с ЕС за Брекзита, допълва Асошиейтед прес.

Рааб, който подаде оставка в четвъртък, намекна, че Мей не е успяла да се противопостави на агресивното поведение на представителите на ЕС.

"Ако не можем да приключим споразумението с разумни условия, трябва да сме много честни със страната, че няма да бъдем подкупени и изнудвани или притискани и ще се оттеглим", каза той пред вестник "Сънди таймс", цитиран от БТА.

Константин Тодоров
1049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини