Дейвид Камерън се връща на "Даунинг стрийт" 10?

  • 19 ноември 2018 14:20

  • 1660
  • 0
Дейвид Камерън се връща на "Даунинг стрийт" 10?
© Getty (архив)

Бившият британски премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. може да се върне на поста си, написа лондонският в. Дейли мейл.

Изданието твърди, че депутатите от управлаващата Консервативна партия, които поискаха вот на недоверие на министър-председателя на Обединеното кралство, може при евентуална оставка на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да върнат Камерън в сградата на "Даунинг стрийт" 10. Той напусна резиденцията на британските премиери през лятото на 2016 г. Тогава над 50% от поданиците на Короната се обявиха за британското излизане от Европейския съюз (Брекзит).

Мей в края на миналата седмица представи проект за Брекзит, който предизвика оставки в нейното правителство, а 48 депутати-консерватори поискаха вот на недоверие. Премиерът се защити като заяви, че нейното предложение брани националните интереси на страната.

Премиерът днес да говори на Годишната конференция на основната британска организация на работодателите. Дейли мейл публикува част от нейната реч. "Ние ще наемаме софтуерни инженери от Индия и експерти от Канада. Няма да позволим европейците да се пререждат на опашката за работни места у нас. Ние ще завършим Брекзит преди май 2022 г. (когато се очакват редовните парламентарни избори)", каза още тя.

Междувременно главният преговарям за Брекзит на ЕС Мишел Барние заяви, че в Брюксел са одобрили план за излизането на Кралството.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини