Георги Марков: Ако Меркел беше подала оставка и като канцлер, щеше да завърши политическата си кариера с победа

  • 30 октомври 2018 10:05

  • 1994
  • 3
Георги Марков: Ако Меркел беше подала оставка и като канцлер, щеше да завърши политическата си кариера с победа
© Булфото (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще си отиде от политиката като жената, която разедини Германия и Европа.

Това каза в интервю за радио Фокус депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, който коментира новината за оттеглянето от политиката на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. „Ако продължи да бъде канцлер на Германия до 2021 година Меркел няма да отвори нова страница. Ще продължават убийствата и „миграцията на ножа“. Тя можеше да подаде оставка като канцлер на Германия и по този начин щеше да завърши политическата си кариера с победа, защото въпреки всичко в Хесен Християндемократическия съюз на Меркел печели изборите. Германският канцлер ще получи развитие на три възможни варианта. Единият е след изборите през декември, когато стане ясно кой ще оглави ХДС, тя да бъде бламирана от партията си. Вероятно е Социалдемократите, които буквално са размазани, да напуснат коалицията. Третият вариант е хората да излязат на улицата, особено в Източна Германия, където напрежението е голямо, и да се получи нещо като през 1989 година, когато източните немци свалиха Берлинската стена. Сега могат да свалят Ангела Меркел”, обясни Георги Марков.

Той допълни, че политическото земетресение ще се отрази в Германия и предсрочните избори в страната са неизбежни. Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще се опита да стане водеща фигура на Европа и Франция да започне да играе основна роля. Според Марков обаче той няма капацитета да бъде европейски лидер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1994 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.30 | 20:59

3
Има само един , който е неоспорим лидер на Европа и той се казва ВЛАДИМИР ПУТИН ! Другите са лилипути пред него , а Микрончето е просто жалко хюмне !
Ахмед Ага

2018.10.30 | 10:49

2
Абе лайно рядко
Димитър

2018.10.30 | 10:44

1
Напълно споделям!Умен и аналитичен ум.Ако направи партия,ще е добро решение,но за сметка на здравето си!

Добави коментар

Водещи новини