Георги Марков за Борисов: Като приятел му казвам - направил си много за България, хвърляй кърпата и си гледай кефа

  • 01 март 2019 13:40

  • 5755
  • 25
Георги Марков за Борисов: Като приятел му казвам - направил си много за България, хвърляй кърпата и си гледай кефа
© Novini.bg

Георги Марков видя парламентарна агония в усилията да се крепи кворумът и призна, че като приятел на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г би му казал "да хвърля кърпата" и да си почива, защото става вече на 60 г. Като депутат обаче не може да си позволи да го кара да подава оставка.

"Аз не бих го посъветвал да хвърля кърпата, защото съм депутат от ПГ на ГЕРБ, макар и от гражданската квота, подписал съм декларация за лоялност, но и без да я подписвам, аз съм лоялен на ГЕРБ и искам ГЕРБ да управлява. Това, което някъде сте чели и съм казал, че ако не бях депутат на ГЕРБ, а бях само приятелят на Бойко, от 96-та се познаваме, левскари сме, правили сме си добрини, и вън от политиката той ме срещне и ми каже, а,бе, Жорка, как ги мислиш нещата?", аз щях тогава, като приятел, а не като политик, да му кажа: "Ами виждам ги така. Чукваш 60 г. Направил си много за тази държава, то е видимо. Ако ще е тази агония, която е сега, ставаш на 60 г., имаш право и ти да си починеш. Иди, почини в Банкя! Остави ги те да правят кворума, другите юнаци, които са тук - всичките са патриотично настроени, другите искат машини. Да внасят машини, да правят, каквото си искат, той да си стои в Банкя, да си почива", откровеничи депутатът от ГЕРБ.

"Като му стане скучно, защото е възможно, в Будапеща живея точно между остров Маргет и парламента, взимам го, ще си ходим с Орбан на мач и те ще правят кворум, ще внасят машини, да управляват - то благодарност няма!", ядоса се Марков.

"Почивай си бе, човек! На 60 години отиваш ти и чудеса направи. Четири пъти избори спечели. Само Виктор Орбан и Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се имат толкова. Зрими неща направи за България. Оправи ми булеварда, на който живея. Та Меркел, та Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, кой ли не те нацелува. Ти си целият в целувки. Остави ги те да правят кворума, да внасят машините. Ходи в Банкя и си гледай кефа“, обърна се той към премиера.

"Всеки ден г-н Цветанов е полудял, тича от стая в стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми", обрисува ситуацията в НС Георги Марков. Той все пак не смята за грешка коалицията с Обединените патриоти, защото те допринесли за много важни неща, като отхвърлянето на Истанбулската конвенция и Пакта за миграция.

Думите му предизвикаха кулоарни вълнения от всички посоки. Колегите му от ГЕРБ веднага уточниха, че обръщението на Марков е като приятел към приятел. Той по-скоро го казва като съвет към свой приятел, който има много ангажименти и отговорности. Няма такова политическо решение", разтълкува апела за "хвърлянето на кърпата" Тома Биков.

"Г-н Марков и друг път е казвал тая фраза. Не виждам изобщо някаква политическа причина за подобно поведение", коментира той. "Не сме в парламентарна криза. Виждате, работата върви. Аз лично единствено виждам, че малко по-тихо", намекна Биков за шума, който вдига БСП, когато е в НС. "Не бих казал, че има извиване на ръце. Като има различни партии, е нормално, ако има само една, няма да има извиване на ръце", отрече депутатът от ГЕРБ твърдението. По думите му това е демокрацията, която е система с много дефекти, но по-добра не е измислена.

От ВМРО коментираха, че не се припознават в думите на Марков патриотите да са тези, които извиват ръцете. От ВМРО препратиха към стаята на ДПС. "Предполагам, че г-н Марков е имал предвид друга политическа сила за извиването на ръцете, която се намира малко по-надолу в този коридор", разтълкува пред камерата на Канал 3 думите на депутата от ГЕРБ организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. "Ние сме подписали програма за управление, в която всичко е казано", добави той. "Не извиваме ръцете на никого", отрече депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов. И поясни, че депутатите от движението се регистрират сутрин в пленарната зала, но изчакват първо управляващите да осигурят кворума и тогава се присъединяват.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5755 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
55

2019.03.01 | 17:40

16

Няма да ви се получи,червени мърши!!! 2013 заблудихте хората,но сега няма да стане!! Никога не се връщайте,защото съсипахте България!!! Само ГЕРБ,мачкай Генерале!!!!!

до червения фелдмаршал

2019.03.02 | 12:24

25

Да Ти си фелдмаршал на АМ Тракия, също като майка ти и жена ти, разпраните магистрални, червени к.урви!

Ако тоя е генерал,

2019.03.01 | 17:54

18

аз съм фелдмаршал. разбра ли бе, невежо говедо! заради отрепки като теб, стигнахме дъното

2019.03.01 | 18:45

20

Ще оставите милиардите от еврофондовете и далаверите с тях. КАК ПЪК НЕ .

Избирател

2019.03.02 | 10:22

24

Виж как знаеш за какво иде реч, червен КРАДЕЦО! За това Вие от БСП ще ядете пак яко МАКАРАТА на изборите! Анадъмно! Ходи да лапаш рязаните пишоци и миризливи минджи на Спосрано 20!

Избирател

2019.03.02 | 09:35

23

На единствения останал на платена работа червен трол, подвизаващ се под няколко ника, му казвам: Е.би си п.уткaта майчина! Вас, боклуците от БСП, НИКОЙ Не иска вече и дори да ви коментира! На бунището мама ви гнусна, престъпна!

2019.03.02 | 07:27

22

Боже каква гнусна подлога. Да - чудеса.!! Ограби всичко де що има .и да почива. Не-- съд ,затвор и конфискуване до ст.

ЗАЩО НЯМА ДА ХВЪРЛИ КЪРПАТА

2019.03.02 | 06:19

21

ЗАЩОТО,ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

ХА ХА ХА ХА .

2019.03.01 | 18:42

19

Тоя за пореден път се убеждавам че тотално е откачил > Как ще се откаже от далаверите и кражбите той и цялата ви глупава партия ??

Червен ПедеРуски Гъзомийник-Русофил

2019.03.01 | 17:45

17

посрах се от яд

1112233

2019.03.01 | 17:13

14

АМИ КАК ДА ХВЪРЛИ КЪРПАТА КАТО ИДВА ОЩЕ МИЛИАРДИ ОТ ЕС ЗА КРАДЕНЕ.ТЕЗИ КРАДЦИ ЩЕ СТОЯТ ДО ТОГАВА ДОКАТО ИМА ЕВРОФОНДОВЕ.СПРАТ ЛИ ГИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ И НЯМА ДА СЕ ЧУВА ПО ВЕЧЕ ЗА ТЯХ!!!

2019.03.01 | 17:24

15

да ти хвърля един у й да ти хвърля комунистически трол долен

Драган

2019.03.01 | 16:50

13

Тоя който помогна да се окраде ФК Левски казва на главният крадец на българите, следното. Не се предавай има още много за крадене.

ATIL

2019.03.01 | 16:40

12

SVIRKIIIIIIIIII.

Добави коментар

Водещи новини