Съюзник на Еманюел Макрон стана шеф на френското МВР

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на направи промени в правителството, предадоха Ройтерс и АП.

Макрон назначи своя политически съюзник Кристоф Кастанер, лидер на президентската партия "Република, напред!", за нов министър на вътрешните работи. Кастанер, който досега бе държавен министър за връзките с парламента, замени на поста Жерар Колон, който подаде оставка преди две седмици, за да се кандидатира за кмет на Лион. Другите ключови министри, включително на външните работи и на финансите, запазват своите постове. Макрон смени четирима членове на правителството, включително министрите на културата, на земеделието и за отвъдморските територии.

Очакваше се френският президент да направи промени в правителството още миналата седмица. Макрон обаче си даде още време, за да може да вземе правилните решения, посочва Ройтерс. Според критици това отлагане е повдигнало въпроси за липсата на опит в президентската партия. Представител на Елисейския дворец определи новия кабинет като динамичен. "Той включва хора с репутация на експерти в своята област, което ще засили ефективността на правителството, и други, с по-общ профил", отбеляза цитираният източник.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет