Популярността на френския президент продължава да спада

Популярността на Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на бележи нов спад във Франция през септември - президентът се ползва с одобрението на едва 32 процента от французите, най-ниското равнище от избирането му и същото, като на предшественика му Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 пред септември 2013 г., показва допитване, цитирано от Франс прес.

Неодобрението за държавния глава се е увеличило на 67 процента - с един пункт за месец, докато премиерът Едуар Филип е увеличил популярността си с един пункт на 39 процента, сочи анкетата на института за анализи Бе Ве А за Оранж, Ел Те Ел и в. "Трибюн", публикувана днес.

Ако Макрон и Филип се ползват с голямо одобрение в партията си "Република, напред" (съответно 96 и 94 процента, увеличение от 9 пункта и за двамата), президентът се ползва с популярност от едва 22 на сто сред симпатизантите на Социалистическата партия (спад от 6 пункта) и от 35 процента сред тази на дясната партия "Републиканците" (с 2 пункта по-малко).

Негативното развитие за лидерите обаче няма особена полза за опозицията, отбелязва Бе Ве А. Според французите нито една от включените в допитването партии не е в състояние да постигне повече от сегашното правителство, ако е на власт.

Одобрението за "Национален сбор" (бившия Национален фронт) е 21 процента, за радикалната лява формация "Непокорна Франция" - 20 процента, за "Републиканците" - 18 на сто, а за социалистите - 13 процента, показва сондажът.

Допитването е осъществено онлайн на 26 и 27 септември и в него участват 1011 души.

Коментари

  1. 2018.09.28 | 07:56
    ми той е путьо как няма да спада
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет