Ева Майдел: Разлика в заплащането между жените и мъжете за една и съща работа е недопустима

  • 11 октомври 2018 15:15

  • 756
  • 0
Ева Майдел: Разлика в заплащането между жените и мъжете за една и съща работа е недопустима
© Пресцентър на ГЕРБ

„Жените са повече от половината от населението на земята, а все още не са представени достатъчно в политиката. Само 37,3% от евродепутатите са жени и този процент не се е променил от 2010 година. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която беше домакин на събитието „От момиче към лидер“ в Европейския парламент.

Ева Майдел подчерта необходимостта и ползите от повече жени в политиката и насърчи присъстващите на събитието момичета винаги да изразяват мнението и позициите си, както и да се включват активно в инициативи на местно ниво или в организации, подкрепящи важни за тях каузи. Тя обяви като недопустима разликата в заплащането между жени и мъже за една и съща работа.

„Днешните момичета са жените лидери на утрешния ден. Разнообразието носи само позитиви, както за политиката, така и за бизнеса. Надявам се, че от днес, когато погледнете към Европейския парламент или националните си парламенти ще си кажете: тук има място за мен.“, допълни българският евродепутат.

На събитието присъстваха над 70 момичета в гимназиална възраст от 16 националности. Кампанията „От момиче към лидер“ цели да провокира интереса на момичета от цяла Европа към политиката като ги среща с успешно-реализирани жени - политически лидери. Те имаха също възможността да се запознаят с работата на две комисии в Парламента, както и да посетят офиса на Фейсбук в Брюксел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини