Ева Майдел към естонския премиер: Трябва ни икономика, която ни прави независими при глобални кризи

  • 03 октомври 2018 14:32

  • 491
  • 2
Ева Майдел към естонския премиер: Трябва ни икономика, която ни прави независими при глобални кризи
© ПП ГЕРБ

„Трябва да изградим силна икономика, която да ни гарантира висока добавена стойност, за да имаме ресурси да създаваме нови политики или партньорства. Трябва ни икономика, която да отваря нови достъпни работни места на нашите граждани, които са загубили работата си; трябва ни икономика, която да ни прави независими в случаи на глобални кризи. За мен отговорът е налагането на технологиите и засилването на цифровата икономика.“ заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на дебата с министър-председателя на Естония Юрий Ратас на тема „Бъдещето на Европа“, който се проведе в Европейския парламент на 03 октомври 2018г.

Ева Майдел изрази надежда, че все повече европейски държави ще приемат естонския модел на развитие на цифрова икономика. "Европа е в трудна глобална ситуация. Традиционни партньори променят политиката си, заплахите за благоденствието и мира в света стават повече; миграцията към Европа се увеличава; цели производства се променят и ни заварват неподготвени. Тези предизвикателства не могат да се преборят, ако гледаме назад.” добави още българският евродепутат.

От своя страна, Юрий Ратас призова европейските държави да останат единни и подчерта, че това е единствения начин Европа да бъде силен фактор в глобалната икономика. Предизвикателствата пред Европа като дигитална трансформация, климатични промени и сигурност са твърде големи за да се справят държавите членки поотделно. Естонският Министър Председател добави, че можем да зачитаме различните си възгледи без да се налага да правим компромиси с споделените ни ценности.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.03 | 21:48

2
Тази докога ще плямпа заучени фрази?
* _*

2018.10.03 | 20:10

1
поредният ЕС робот ,говори фалшиви НОВИНИ.това същество не е от БГ

Добави коментар

Водещи новини