Ангела Меркел призова германския консервативен блок да се обедини преди изборите в Бавария

  • 06 октомври 2018 14:46

  • 668
  • 1
Ангела Меркел призова германския консервативен блок да се обедини преди изборите в Бавария
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова днес своя консервативен блок - Християндемократическия съюз (ХДС) и баварския му партньор, Християнсоциалния съюз (ХСС) - към единство преди изборите в южната германска провинция Бавария на 14 октомври, предаде ДПА.

На митинг на младежкото крило на блока в град Кил Меркел заяви, че сега ХДС и ХСС трябва да се обърнат към избирателите, вместо да враждуват помежду си.

По-рано тази година коалицията на Меркел беше застрашена от вътрешни борби, след като членът на ХСС и вътрешен министър Хорст Зеехофер влезе в конфронтация с канцлерката за миграционната политика.

В речта си пред младежите Меркел отбеляза, че в бъдеще миграцията от Африка ще играе много по-съществена роля от бежанците от Сирия и Ирак. "Трябва да реагираме с общ план като съюз", подчерта тя.

На митинга Меркел призова също Европа да развива общи стратегии в области с ключово значение. Ако Германия иска да остане важен фактор в глобализирания свят, това ще бъде възможно единствено с Европа, заяви канцлерката.

"Другите не спят", добави тя.

Сред областите, които изискват общи стратегии, са най-вече външната политика и сигурността, посочва БТА. Става въпрос за общо представяне като глобална сила, по отношение на Русия или Китай, или Африка например, каза Меркел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въййй

2018.10.07 | 02:41

1
Дам нали и да започнат да харесват гей браковете. Тази баба Меркел разказа мамата на Европа, не се знае какво се цели,но го постога

Добави коментар

Водещи новини