Балотаж на изборите за кмет в силистренското село Суходол

  • 15 октомври 2018 13:05

  • 644
  • 1
Балотаж на изборите за кмет в силистренското село Суходол
© Булфото

Балотаж на състоялите се вчера частични избори за кмет ще има на 21 октомври в село Суходол, Главинишка община на Силистренска област, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Главиница. 

В надпреварата участваха кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид и на ДПС Недрет Юсеин Алил. Малко след завършването на изборния ден от Общинската избирателна комисия съобщиха за медиите, че надпреварата е спечелил кандидатът на ГЕРБ.

Но днес председателят на комисията Венцислав Маринов уточни, че съобщението е направено на базата на резултатите от протоколите. Днес от решение на Общинската избирателна комисия става ясно, че на 21 октомври ще има балотаж. Изборният ден е приключил нормално, без нарушения и жалби от двамата кандидати. 

След отварянето на избирателната урна е станало ясно, че кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид събира 191 гласа срещу 189 на кандидата на ДПС Недрет Юсеин Алил - при 18 невалидни бюлетини и 3 бюлетини с изписан текст "Не подкрепям никого".

В изборния кодекс е записано, че "избран за кмет е кандидатът, получил повече от половината от действителните гласове" на първи тур. Тъй като гласовете с текст "Не подкрепям никокого" са действителни гласове, за да победи на първи тур на кандидата на ГЕРБ са му трябвали 192.5 гласа. 
 

Последвайте канала на

БТА
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.15 | 15:29

1
Бъдещето на Българския народ не включва терористичната партия БКП/БСП.

Добави коментар

Водещи новини