Еманюел Макрон отказа да приеме оставката на вътрешния министър Жерар Колон

  • 02 октомври 2018 07:36

  • 462
  • 0
Еманюел Макрон отказа да приеме оставката на вътрешния министър Жерар Колон
© Getty Images/Guliver

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон вчера връчи оставката си на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който отказа да я приеме, съобщи Франс прес, като се позовава на Елисейския дворец.

Колон обяви на 18 септември, че догодина ще напусне правителството, за да се кандидатира за кмет на Лион на местните избори през 2020 година. Оттогава няколко политици призоваха за незабавната оставка на вътрешния министър.

"В отговор на атаките, на които беше подложен министърът откакто потвърди, че ще се кандидатира за кмет на Лион, президентът на Републиката отново му гласува доверие и го помоли да остане изцяло отдаден на мисията си за обезпечаване сигурността на французите", заяви източник от кабинета на Макрон.

През последните месеци Колон беше ожесточено критикуван както от дясната, така и от лявата опозиция, които смятат за неефективни действията му в борбата с престъпността и тероризма, припомня ТАСС.

Самият министър заяви пред в. "Фигаро", че решението му да подаде оставка не е основано на лични мотиви, а на факта, че имиджът на оглавяваното от него министерство може да пострада от продължаващите политически нападки по негов адрес, на които смята, че е подложен.

Последвайте канала на

БТА
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини