Полицията отцепи Солсбъри заради "медицински инцидент"

  • 17 септември 2018 07:19

  • 1799
  • 2
Полицията отцепи Солсбъри заради "медицински инцидент"
© Pixabay

Двама души, мъж и жена, са се почувствали зле снощи, докато вечеряли в ресторант "Прецо" (Prezzo) в британския град Солсбъри, след което полицията отцепи района, предаде Ройтерс.

На страницата си в Туитър полицията на графство Уилтшър съобщи, че е била повикана на мястото от службата за спешна помощ в 18,45 ч. (местно време) след "медицински инцидент", който засегнал двама души - мъж и жена. "Като предпазна мярка ресторантът е затворен, околните улици са блокирани, докато полицаите на място установяват обстоятелствата, довели до влошаването на състоянието на пострадалите", уточни полицията.

Пациентите са в съзнание и получават медицинска помощ на място, заяви говорителка на спешната помощ пред британската агенция Прес асосиейшън. Службата за спешна помощ на Югозападна Англия съобщи, че на мястото на инцидента са изпратени четири линейки и специализиран екип за реагиране в опасна зона.

В Солсбъри на 4 март бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитичното вещество Новичок. На 30 юни британката Доун Стърджес и партньорът й Чарлз Роули бяха хоспитализирани в критично състояние в съседния град Еймсбъри. На 8 юли бе съобщено, че Стърджес е починала в болницата. Роули бе изписан на 20 юли, но в средата на август отново беше хоспитализиран заради проблеми със зрението. През септември Организацията за забрана на химическите оръжия потвърди в доклад, че двамата британци са имали контакт със същото вещество, от което са пострадали бащата и дъщерята Скрипал.

Последвайте канала на

БТА
1799 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2018.09.17 | 15:24

2
абе на тия ще почне да им се смее цял свят с тия ефтини режисури. нещо по хитро да измислят.

2018.09.17 | 08:42

1
сериала продължава. в същия лош сценарии и слаба актьорска игра

Добави коментар

Водещи новини