Лондон: Заподозрените за отравянето в Солсбъри са руски разузнавачи

  • 13 септември 2018 15:58

  • 1232
  • 0
Лондон: Заподозрените за отравянето в Солсбъри са руски разузнавачи
© novini.bg

За нас е ясно, че мъжете, които днес се появиха по руска държавна медия, са офицери от Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Русия и те бяха идентифицирани от полицията като заподозрени за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, обяви британското външно министерство, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.

Двамата мъже казаха, че са били несправедливо обвинени от Обединеното кралство в опит за убийство на бивш руски шпионин и дъщеря му в Солсбъри и през март просто са посетили града като туристи. Попитана за интервюто на Александър Петров и Руслан Боширов, говорителка на кабинета на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в Лондон каза: За правителството е ясно, че тези мъже са офицери от  ГРУ, които са използвали унищожително отровно, незаконно химическо оръжие по улиците на страната ни. Многократно искахме от Русия да обясни случилото се в Солсбъри през март. Днес, както и преди, те отговориха с увъртане и лъжи.

Бившият руски разузнавач и дъщеря му бяха  намерени в кома на 5 март 2018 г. в южния английски град Солсбъри след отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини