Макрон приема отново Боно в Елисейския дворец

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на приема тази вечер в Елисейския дворец вокалистът на групата Ю Ту Боно. Боно е съосновател и на неправителствената организация Уан. Двамата ще разговарят за помощта за развитие на Африка, както и за партньорството между Европа и Африка, предаде БТА, цитирайки АФП.

Боно е приеман в Елисейскя дворец от Макрон за втори път. Двамата се срещнаха на 24 юли миналата година. Тогава френският президент обеща на певеца и защитник на каузата на Африка, че иска да увеличи помощта за развитие на 0,55 процента от БВП до 2022 г. Сега тя е 0,38 процента от БВП. Макрон и Боно ще обсъдят и въпроса за равенството между мъжете и жените в перспективата на предстоящото ротационно председателство на Г-7 от Франция догодина.

Боно е посещавал Елисейския дворец и през 2002 г., през 2008 г. и през 2012 г. за срещи с президентите Жак Ширак, Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в и Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Организацията Уан, основана от Боно през 2004 г., си постави цел за "борба срещу изключителната бедност и болестите, които могат да бъдат избегнати по-специално в Африка". От идването си в Елисейския дворец семейство Макрон прие няколко знаменитости, сред които певицата Риана, защитаваща каузата на образованието и актрисата Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, която се бе върнала от сирийски бежански лагер в Йордания.

 

Коментари

  1. 2018.09.10 | 23:20
    Я ЛЮБЛЮ ЛЮБЕ!
  2. 2018.09.10 | 20:39
    marikita kade e durtata fusta
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет