Макрон е спънал срещата Путин-Тръмп?

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е попречил руският лидер Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и американският държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да се срещнат в Париж на 11 ноември, написа московският в. Комерсант.

Според европейски дипломатически източник, цитиран от изданието, причината за провала на срещата на двамата лидери е била съвсем банална. "Стопанинът на Елисейския дворец не поиска разговорите между неговите колеги от Вашингтон и Москва да засенчат празненствата по случай стогодишнината от прекратяването на бойните действия през Първата световна война с подписването на примирието на 11 ноември 1918 г. край северния френски град  Компиен", поясни Комерсант.

По-рано и Белият дом, и Кремъл заявиха, че двамата президенти няма да могат да проведат пълноценен разговор по време на тържествата в Париж.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Анализи

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет