Росен Плевнелиев: ЕП и неговият председател са дълбоко съпричастни със ситуацията у нас

  • 26 януари 2012 13:41

  • 1281
  • 6
Росен Плевнелиев: ЕП и неговият председател са дълбоко съпричастни със ситуацията у нас
© булфото

Европейският парламент и неговият председател не само разбират и подкрепят България, а са дълбоко съпричастни със ситуацията у нас, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след срещата си с председателя на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, предаде БТА.

За нас е гордост да бъдем първите гости на най-високо равнище на новоизбрания председател на ЕП и на неговия екип, добави президентът. От все сърце изразихме поздравленията си за новото ръководство на парламента, отбеляза той. България винаги е получавала разбиране и подкрепа по най-добрия начин от ЕП, а днешната среща показа, че ще задълбочим още повече нашето сътрудничество в общите приоритети и в постигането на поставените цели, заяви държавният глава. Той добави, че за него е било важно, че днешният разговор е бил прям. Надявам се, че в лицето на председателя ще имаме още по-пряк канал за общуване. България е активна, има мнение и работи усилено, затова очакваме позициите ни да бъдат подкрепяни и разбирани, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.
За мен е много голяма чест и е удоволствие за Европейския парламент да Ви посрещнем като новоизбран президент на България, заяви Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден. Той уточни, че българският държавен глава е първият президент на държава от ЕС, който разговаря с него на одния му език (немски). Трябва да призная, че не успях да отговарям на български, може би колегата Андрей Ковачев (евродепутат от групата на ЕНП/ГЕРБ) трябва да ме научи да говоря Вашия език, добави Шулц. Имахме много конструктивен разговор, споделяме много становища по въпроси от общ интерес, уточни той. Председателят на ЕП отбеляза, че разговорът с българската делегация е обхванал три основни теми - сътрудничеството по въпроса със следващия бюджет на ЕС за периода 2014-2020 г., събитията в България и разширяването на Шенген. Знаете, че ЕП подкрепи с голямо мнозинство две резолюции за приемането на Вашата страна в Шенгенската зона, отбеляза Шулц.
В началото на днешната си среща с българската делегация той уточни, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е първият държавен глава, приет в новия кабинет на председателя на Европейския парламент.

Последвайте канала на

БТА
1281 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Свилен

2012.01.27 | 17:28

6
След дебила Бойко, който имитира Капоне, си имаме и смешника Плевнелиев, който пък мяза много на мистър Бийн!!!

2012.01.27 | 17:28

3
И какво като ни разбират и подкрепят- по-добре ще живеем или ставаме по богати и по-умни.Всичко това е в рамките на добрия тон и нищо повече.А президента с тая глупава усмивка силно прилича на един от тримата герои на Доньо Донев
хе хе хе

2012.01.27 | 17:28

5
Е да ама него го викат на среща , а агента -бракониер Гоце за 10 год.никъде не го поканиха - само в Узбекистан - това е разликата, но ти явно това няма как да го разбереш.виж за него не знам , ама ти 100% си един от любимите си герои нь Донев хе хе хе
Росицоо Росицоооо

2012.01.27 | 17:28

4
И чеп за зеле НЕ СТАВА от тебе както казва ЖЕНА ти!!!
Самуил

2012.01.27 | 17:28

2
За мащабите на Европа сме си точно средна по големина държава, аман от нихилисти.

2012.01.27 | 17:27

1
Направо сън не ги лови сигурно! Особено ако някой им подскаже къде се намира тази държава...

Добави коментар

Водещи новини