По-малко от половината французи одобряват дейността на президента си

  • 22 октомври 2017 11:34

  • 1029
  • 1
По-малко от половината французи одобряват дейността на президента си
© gettyimages (архив)

По-малко от половината французи са удовлетворени от действията на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на като президент на Франция, сочат данни от допитване, публикувани днес във вестник "Журнал дю диманш", цитиран от ТАСС.

Според проучването популярността на Макрон за изминалия месец е спаднала с 3 процента. Изданието отбелязва, че аналогичен показател е бил отбелязан в същия ден преди пет години и при неговия предшественик Франсоа Оланд. Проучването също така сочи, че в сегашния момент най-силна е подкрепата за президента сред центристите. В тази група положително към дейността на Макрон се отнасят 63 процента от отговорилите.

Най-силен е спадът на одобрението му сред привържениците на десноцентристката партия "Републиканците" - 5 процентни пункта, а сред привържениците на социалистите спадът е 3 процентни пункта. Спада и популярността на премиера Едуар Филип до 47 процента (срещу 48 преди месец).

В телефонното допитване, проведено миналата седмица, са участвали 2000 души над 18-годишна възраст. Макрон стана 25-ият президент на Франция след победата си на втория тур на изборите на 7 май т.г. и е най-младият държавен глава на Френската република.

Последвайте канала на

БТА
1029 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румен

2017.11.01 | 07:39

1
Крушата не пада далеч от дървото. Оланд го издигна и като Оланд ще свърши.

Добави коментар

Водещи новини