Макрон: Журналистите не ме интересуват, интересуват ме французите

  • 04 септември 2017 21:28

  • 3645
  • 3
Макрон: Журналистите не ме интересуват, интересуват ме французите
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обвини журналистите, че се интересуват прекалено от самите себе си, и недостатъчно от страната, след като репортери от националната обществена телевизия "Франс 2" му зададоха въпроси за сдържания му стил на комуникация, предаде Франс прес.

"Журналистите не ме интересуват, интересуват ме французите, това е, което трябва да се разбере", отговори той на журналист, попитал го защо не говори много. Въпросът беше зададен по време на посещението на президента в училище в Източна Франция, в деня на началото на учебната година. Президентът Макрон заяви, че журналистите би трябвало да се интересуват от 12-те милиона деца, които отиват на училище, вместо да му задават въпроси за стила му на общуване.

"Но журналистите имат един проблем. Интересуват се прекалено много от самите себе си и недостатъчно от страната. Говорете ми за французите!", каза Макрон.

Екипът на телевизия "Франс 2" подготвял репортаж стила на комуникация на президента, който започна мандата си, като нарочно не говореше много пред медиите, в разрез с практиката на предшествениците си. След като проучванията през последните седмици отбелязаха спад на популярността му, Макрон изрази готовност да говори по-често на французите, отбелязва АФП. Неотдавна той даде обширно интервю на седмичника "Поан" и назначи журналиста Брюно Роже-Пти за говорител на президентството, отбелязва БТА.

Междувременно френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на се срещна днес с председателя на венецуелския парламент Хулио Борхес, политически противник на президента на Венецуела Николас Мадуро, предаде Франс прес. След срещата Борхес изрази задоволство от подкрепата, оказана от Франция.

Макрон "изрази пред нас пълна подкрепа за парламента, който представляваме и който е признат за легитимен", заяви Борхес след срещата си с френския президент. Самият Макрон не направи изявление след срещата.

Неотдавна френският президент отправи критики към венецуелския си колега, който от четири месеца се сблъсква с протести с искане за оставката му, които доведоха до смъртта на най-малко 125 души. Миналата седмица Макрон заяви, че Венецуела е "диктатура, която се опитва да оцелее".

Борхес определи като впечатляващо изразеното в чужбина притеснение относно ситуацията във Венецуела. "Първо ставаше дума за местен проблем, който след това стана регионален, а сега вече е световен", подчерта той.

Председателят на венецуелския парламент заяви, че разчита на подкрепа от международната общност за намирането на мирно решение на социалната и институционална криза. С тази цел той планира да посети утре Мадрид, за да се срещне с премиера Мариано Рахой. В сряда Борхес планира да се срещне с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Берлин, а в Лондон ще разговаря с британската премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Председателят на венецуелския парламент изрази притеснения за хуманитарната трагедия в страната му, заявявайки, че гражданите й не могат "нито да ядат, нито да упражняват правата си, нито да водят достоен живот". Той обвини Мадуро, че пречи на международната помощ да стигне до Венецуела.

Днес в Париж Борхес, придружаван от заместник-председателя на венецуелския парламент Фреди Гевара, се срещна и с председателя на френския Сенат Жерар Ларше. Той призова за освобождаването на политическите затворници и пълно спазване на правата на опозицията, отбелязва АФП.

Венецуелската политическа криза се задълбочи след избирането на Учредително събрание с почти неограничени правомощия, контролирано от управляващите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3645 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
GRUO

2017.09.16 | 06:45

3
PEDAL E TOZI MACARON
:)))

2017.09.05 | 15:00

2
От Беломорска Тракия(1923) да бяха не пратили на запад, а те ни зачукаха в диарбекир, а и удрят точно децата, внуците на николапетковистите, а те милите бял ден не видяха-преди и сега, заселени при малцинствата в деарбекир и всички разпръснати по разни близки села и точно те мъл
Бъркаш, приятел!

2017.09.05 | 06:44

1
Обратното е! Я виж Ким, Путин и Борисов как си гледат кефа!

Добави коментар

Водещи новини