ПЕС с кампания за ограничаване на безработица сред младежите

  • 18 януари 2012 13:19

  • 578
  • 3
ПЕС с кампания за ограничаване на безработица сред младежите
©

ПЕС започва европейска кампания за ограничаване на младежката безработица.

Тази инициатива представи президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на срещата си в Страсбург с датския премиер Хеле Торнинг Шмидт, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Идеята се вписва в разбиранията на Хеле Шмидт, затова темата ще бъде водеща в европейските дискусии и част от търсенето на решения за смекчаване на ефектите от кризата. Станишев отбеляза, че младежката безработица в България също е огромен проблем и БСП ще инициира законодателни промени. Той с тревога отбеляза, че младите хора без работа в Испания са 40%, а в нашата страна близо 25%.

По време на разговора между президента на ПЕС и датския премиер бяха обсъдени приоритетите на датското председателство на ЕС, както и начините, по които да бъдат реализирани социалдемократическите им виждания. Станишев и Хеле Торнинг Шмидт дискутираха пътя за постигане на баланс между финансовата отговорност във всяка страна от ЕС и запазването на социалната справедливост, защото негативите на кризата се плащат най- вече от гражданите.

Президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на разговаря и с новоизбрания председател на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, който изрази ясна амбиция да направи институцията по- влиятелна при взимането на решения. Двамата обсъдиха и предстоящата на 30 януари среща в Брюксел между президента на ПЕС, премиерите - социалисти, председателя на ЕП и председателя на Групата на S&D в ЕП. В този лидерски формат ще бъдат обсъдени мерки срещу икономическата криза, както и посегателствата върху демокрацията в Унгария.

Последвайте канала на

Десислава Станева
578 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Борис Ангелов

2012.01.18 | 15:39

3
Поздравления към Сергей Станишев ! Това е единственият политик,който застава зад всички млади хора не само в България а и в цяла Европа. Така ли никой от МС не е забелязал ужасяващата безработица която е обхванала всички краища на България и е поставила хиляди млади хора в депресия и в безизходица.ГЕРБ и другите политически сили хвърлиха и похарчиха над 200 млн.само за изборите-ами ако вземем и разходите за заплати на НС и останалите бездействуващи министерства;ведомства и агенции - нещата са много страшни в тази бедстваща страна.......
Станимир Божилов

2012.01.18 | 15:38

2
Поздравления Сергей Станишев ! Ти си черната овца на всички чалга-политици и на всички десни депутати и министри,които чрез злобата си доказват некадърността си и некомпетентността си.За пореден път голяма част от депутати и политици доказаха своята противодържавна ориентация и дейност-затова България по вина на тези продажници ще продължава да потъва.......
.

2012.01.18 | 15:38

1
Другарю Сергей Димитриевич Станишев, спри да дрънкаш! Никой не се интересува от мненията и изказванията ти много отдавна!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини