В Неапол задържаха българи за убийство, дрога и изнудване

  • 05 август 2017 18:36

  • 11774
  • 2
В Неапол задържаха българи за убийство, дрога и изнудване
©

В Неапол задържаха двама българи, издирвани с европейска заповед за арест, издадена от холандските власти, информира БНР.

Те са издирвани за извършено убийство в Холандия, разпространяване на дрога и изнудване. Имената на двамата българи не се споменават, но някои медии поместват тяхна снимка.

Предполагаемите извършители на престъпните деяния са ползвали фалшиви документи, за да не бъдат разкрити. Според холандските полицейски служби с българите е свързано убийство на 65-годишен мъж в селището Риланд в Холандия през месец март тази година и се смята, че те са част от престъпна група, разпространявала наркотици предимно в Белгия.

През месец май, при блиц акция на полицията в апартамент в Eтен-лур в Белгия бе намерена дрога. Тогава бяха задържани девет българи и един холандец, но въпросните двама издирвани успели заедно със свой сънародник да избягат. След този епизод, холандските власти поискали европейско съдействие за тримата бегълци. Единият е задържан в България в края на юни, а сега и двамата му съмишленици в Неапол. Те са в местния затвор.

Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
11774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
asd

2017.08.17 | 14:30

2
ромите в рим

2017.08.06 | 11:10

1
Romsa

Добави коментар

Водещи новини