Главният секретар на МВР с последни подробности за убийството в Пловдив и двата случая на насилие в

  • 28 юли 2017 08:28

  • 14511
  • 10
Главният секретар на МВР с последни подробности за убийството в Пловдив и двата случая на насилие в
©

Информацията за задържането на две българки е потвърдена пред нашия консул. Разговарях с директора на международното сътрудничество да изиска официален доклад с конкретни данни за това във връзка с каква дейност са задържани те.

Това каза в сутрешния блок на БТВ главният секретар на МВР Младен Маринов, който коментира темата за задържаните две българки в Турция. "Информацията е много оскъдна и не мога да дам повече подробности. Знаем, че това са майка и дъщеря, които са задържани в Турция по подозрение за тероризъм. Чакаме информация от страна на външното министерство и международното сътрудничество. Официално ще бъде отправено запитване какво са правели двете българки в списъка за антитерористи на Турция", каза още главен комисар Младен Маринов.

"Провеждаме акции по морето за нелегален алкохол, криминалния контингент, наркотици и наркоразпространение. Забелязваме увеличение на употребата на леките наркотици. Силите ни са насочени натам, защото след употребата на наркотици се увеличава и насилието. За нас е важно да има засилено полицейско присъствие по морето, като то трябва да бъде видимо и невидимо", допълни той.

"За убийството в Пловдив работим по всички версии. Не изключваме версията за самоубийство и не мога да кажа категорично, че това е разстрел. Като съберем достатъчно доказателства, тогава ще говорим. В медиите излизат много версии и доказателства, които са плод на фантазия. Тече разследване и щом то приключи, ще огласим подробности. В случая с Иво Никодимов продължава работата. Проблемът там е, че инцидента е станал на обезлюдена пътека, а не на алея в парка. Работим с Никодимов, но за съжаление нямаме конкретен напредък. За пребитите две жени мога да кажа, че лицата са започнали агресивните си действия към нотариуската. Това насочва действията ни към версията, че това напедение е свързано с работата й. Дъщерята е нападната, когато е опитала да защити майка си. Тече разследване и целта е да разберем какви сделки е изповядала тя", обяви Маринов.

Заедно с него гост беше и старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас. "Последната акция, която реализирахме, е свързана с разбиването на домашна наркооранжерия. Втора година функционира център от всички институции, с които извършваме проверки по морето. Съвместните ни дейности с НАП, агеницята по храните и другите агенции дават резултат", обяви той.

Филип Епитропов
14511 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.07.28 | 16:40

3
Нямам думи бил се самоубил а къде му е оръжието бе тупан смотан. И това ми било главен комисар божеееее
andeer

2017.07.29 | 01:14

10
А не може ли случаен минувач да е прибрал ПИЩОВА ?
Тъпаци,

2017.07.29 | 01:13

9
Като не искате Армия-няма е!Като не искате Полиция-няма е!!!А сега к'во искате?!?На Глупавият ГанЮ Балкански,все някой му е крив!!!

2017.07.29 | 01:13

8
Това теле ли е главсек на МВР. Видимо банкянски интелигент.

2017.07.29 | 01:13

7
Син галош ръководи борбата с престъпността.
гражданин

2017.07.29 | 01:12

6
От това по неспособно и некадърно ръковоство произведено от мутренските години за тези 27 год преход не съм срещал. Жалко и на майка България .
iff

2017.07.28 | 16:39

1
Как така не се изключва версията за самоубийство? Ако е самоубийство то би трябвало оръжието да е някъде около трупа.Мисля че главния секретар нещо не е в час.

2017.07.28 | 20:40

5
е, в България може и да се самоубие и с автоматичен откос в гърба - те куките и съда си правят, каквото искат 27 години....

2017.07.28 | 16:40

2
Е що де не може...?! Оня в сараите на Доганя как се гръмна 2 пъти в главата...Тоя що па да не се е гръмнал и после да го е оставил на бегом в къщи и после да си е полегнал там в драките...
шеф

2017.07.28 | 16:40

4
Двата случая за насилие в София..., ОК а побоя на клиенти на заведение в Младост 3 от 20 маскирани...това явно не е насилие.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини