Първият ТВ дебат на 5-ма кандидати за френски президент най-сетне даде старт на кампанията

  • 21 март 2017 10:03

  • 818
  • 0
Първият ТВ дебат на 5-ма кандидати за френски президент най-сетне даде старт на кампанията
© gettyimages (архив)

Петима от единадесетте кандидати за президент на Франция се изправиха един срещу друг снощи в ефира на телевизия Те Еф 1.

Обикновено преди първия тур претендентите поддържат дискусиите от разстояние - с митинги и по медиите. Снощи за първи път на президентски избори това стана в телевизионно студио. Петимата кандидати с най-добри прогнози се срещнаха, за да изложат програмите си, да критикуват тези на съперниците, да дискутират, да се аргументират и най-вече да се опитат да убедят зрителите да ги предпочетат, пише в. "Фигаро".

Франсоа Фийон се представи като бъдещ президент на националното обновление. Той твърди, че е вероятно единственият, способен да обедини около себе си стабилно мнозинство. Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на изтъкна придобития си опит и също обяви, че има проект за възстановяване на икономиката. Бях министър. Видях какво блокира страната ни - остарели регулации, остарели методи на работа, каза той.

Жан-Люк Меланшон заяви, че иска да промени всичко, но най-напред ще се заеме с най-неотложното - климатичните предизвикателства. Беноа Амон иска да е почтен и справедлив президент и обеща да затвори страницата на еднотипните стари обещания. Марин льо Пен заяви, че не желае да бъде вицеканцлер на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Първите дебати бяха динамични, но без сътресения, отбелязва в. "Монд". Петимата основни претенденти дебатираха повече от три часа и накрая нямаше нито победител, нито победени, но стартът на кампанията бе даден. В началото на разговорите кандидатите коментираха отсъствието на останалите си шестима съперници от по-малките формации и повечето от тях обявиха това за антидемократично. В крайна сметка дебатите не преобърнаха вече известните тенденции, нито конфронтацията между събеседниците, допълва вестникът.

Дали в тази безумна кампания, която опровергава всички прогнози, французите ще успеят най-сетне да идентифицират своите политически предпочитания? Спектърът е широк, предложенията - ясно очертани, пише в. "Либерасион".

В. "Ле-з-еко" посочва, че тазгодишните президентски избори не приличат на никои други, а след тях ще настъпи още по-голяма несигурност. Дали следващият президент ще успее да постигне парламентарно мнозинство при наблюдаваното преструктуриране както в лявото, така и в дясното политическо пространство?, пита всекидневникът, цитиран от БТА.

Да, припомним, първият тур на вота за държавен глава е насрочен за 23 април 2017 г., а балотажът ще се проведе на 6 май.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини