Австрийски министър се обяви за ограничаване на социалните помощи за мигранти от ЕС

  • 19 март 2017 19:54

  • 4135
  • 0
Австрийски министър се обяви за ограничаване на социалните помощи за мигранти от ЕС
© Gettyimages

Страните от Европейския съюз би трябвало да ограничат социалните облаги за мигрантите от други страни членки на съюза, за да не се допуска злоупотреба със социалните системи на държави с висок стандарт на живот. Това заяви министърът на външните работи и интеграцията на Австрия Себастиан Курц, цитиран от ДПА.

Предложението на Курц идва след няколкото неотдавнашни проекта, според които Австрия трябва да стане не толкова привлекателна за мигрантите. Една от планираните мерки предвижда намаляване на детските добавки за работници от други страни членки на ЕС, чиито деца живеят в родината си.

Курц, който е член на консервативната Австрийска народна партия, известна с твърдата си позиция по въпроса на имиграцията, заяви в ефира на общественото Австрийско радио и телевизия, че европейските граждани би трябвало да могат да кандидатстват за социални помощи в страна от ЕС, само след като са живели в нея пет години.

Предложението на Курц предвижда помощите за безработица да отпаднат. "Свободата да се работи навсякъде не бива да се бърка със свободата да се избира най-добрата социална система" в ЕС, каза Курц.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини