Австралийска компания ще преработва месо от кенгуру в Европа

  • 27 септември 2016 17:47

  • 1968
  • 3
Австралийска компания ще преработва месо от кенгуру в Европа
© wikipedia

Фирма Macro Meats започва серийно производство на месо от кенгуру още в края на 80-те години на миналия век. Сега тя преработва около 10000 т червено месо годишно, което се консумира в над 30 страни по света, съобщава bgfermer.bg

Южноавстралийската компания продава около 75 процента от месото от кенгуру на вътрешния пазар, но смята да увеличи продажбите си в своите основни експортни пазари в Европа, Северна Америка и Азия.

Следващия месец Macro Meats ще участва заедно с още 7000 изложителя на изложбата SIAL в Париж - най-голямото международно изложение, посветено на иновациите в хранителния сектор. Там компанията ще представи богат асортимент от продукти премуим клас от кенгурско месо.

Директорът на Macro Meats Рей Борда отчита ръст на продажбите в Европа, който е обусловен от интереса към кунгурското месо от главните готвачи на много ресторанти, които се интересуват от екзотичното месо заради високото съдържание на белтъчини и ниското съдържание на мазнини в него.

Преходът от успеха в ресторантите към реализирането на кенгурско в магазините за продажби на дребно, както и във влагането му в такива продукти като хамбургери, кренвирши и котлети, се превръща в ключ към успеха на Macro Meats в Австралия.
Но експортните правила изискват от Австралия месото да се доставя на външните пазари трупно, което го прави по-малко привлекателно за потребителите на чуждестранните пазари.

За да достигнем до потребителите, откриваме наш собствен месокомбинат за преработка на кенгурско месо и производство на продукти с добавена стойност в Европа, обяснява Борда.

По предварителни оценки в Австралия има 50-60 милиона кенгуру. От тях годишно се преработват около 2,5 млн. кенгуру.
Рей Борда отбелязва високото качество на месото от кенгуру и това, че то е постно го прави много търсено от спортисти и от любители на екзотични блюда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1968 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.28 | 14:10

3
Аз пък искам магарешки луканки и конски суджук!

2016.09.28 | 14:09

2
оставете животинките бе аборигени - яжте гудета, като нас

2016.09.28 | 00:25

1
ах ,ще ядем пресно ....телешко !

Добави коментар

Водещи новини