Обама и Бан Ки-мун се шегуват с пенсионирането на официален обяд в ООН

  • 21 септември 2016 07:14

  • 794
  • 0
Обама и Бан Ки-мун се шегуват с пенсионирането на официален обяд в ООН
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун вдигнаха тостове един за друг и си отправиха шеги за пенсионирането по време на вчерашния официален обяд на Общото събрание на ООН, в което двамата за последен път участват в сегашните си роли, съобщи ДПА.

За пръв път в историята мандатите на генералния секретар на ООН и на президента на САЩ ще изтекат почти едновременно, с 20 дни разлика, съответно в края на 2016 г. и в началото на 2017 г.

"Г-н Президент, трябва да помислим какво ще правим, когато се пенсионираме", каза Бан. "

"Предизвиквам Ви да изиграем една партия голф. Но Ви моля само да не ме предизвиквате да играем баскетбол", каза Бан на Обама.
Той благодари на президента за политическата подкрепа, която е оказал в ООН през изминалите години в преследване на общи цели и защитаването на общи ценности като свобода, равенство, демокрация и мир.

Обама поздрави Бан за отличния начин, по който е ръководил ООН. "Вие сте изминали впечатляващ път - от родното Ви село в Южна Корея до най-високото ниво на световното лидерство", каза Обама. "Това е свидетелство за Вашия кураж, оптимизъм, въображение и воля", допълни президентът.

Росица Валентинова
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини