Германия се надява "Панамските документи" да допринесат за борбата срещу прането на пари

  • 04 април 2016 16:25

  • 1268
  • 0
Германия се надява "Панамските документи" да допринесат за борбата срещу прането на пари
© Getty Images/Guliver

Германия се надява, че разкритията от т.нар. "Панамски документи" ще допринесат за борбата срещу прането на пари и данъчните измами, предаде Франс прес.

Говорителят на германското финансово министерство Мартин Йегер изрази днес надежда на пресконференция, че ще бъде увеличен натискът да бъдат наложени ограничения върху офшорните зони.

Срещите на Международния валутен фонд и на Световната банка следващата седмица във Вашингтон ще дадат възможност въпросът да бъде обсъден и ние ще поемем инициативата в тази насока, каза Йегер.

Министерството на финансите в Холандия съобщи днес в комюнике, че холандската данъчна служба ще провери дали в изтеклите документи има информация, която засяга страната, предаде Ройтерс.

Данъчната служба на Испания също проучва информацията съобщи в. "Мундо", цитиран от ТАСС. Сред фигуриращите лица в тези документи са лелята на испанския крал Пилар де Борбон, известният кинорежисьор Педро Алмодовар и играещият в испанския футболен отбор "Барселона" аржентински футболист Лионел Меси, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини