Поискаха разследване за финансирането на гръцки партии и медии

  • 01 април 2016 10:43

  • 1307
  • 0
Поискаха разследване за финансирането на гръцки партии и медии
© gettyimages (архив)

Депутати от управляващото Гърция мнозинство поискаха да се разследват начините за кредитиране на партии и медии, предаде РИА Новости.

Парламентаристи от лявата коалиция на премиера в Атина - Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли СИРИЗА и нейния съюзник партията "Независими гърци" смятат, че някои финансови институции отпускат заеми на политически формации и медии с по-ниски от обикновените лихви. "Във времена, когато банковата система е в колапс, партии, информационни агенции, радиа и телевизии, взимат пари с фиктивни договори", заявиха депутатите от двете партии на властта. "В замяна кредитополучателите разпъват политически чадър над банките и медиите, с чиято помощ искат да спечелят изборите", мотивираха се депутатите.

Според иницаторите на разследването двете най-големи опозиционни партии – дясноцентристката "Нова демокрация" и социалистическата ПАСОК - през 2013 г. са получили привилегировани заеми на обща стойност 321 млн. евро. След като бяха изнесени данните, представител на "Нова демокрация" каза, че неговата партия ще одобри проекта.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини