Корупцията спъва "голямата гръцка сделка"

  • 15 март 2016 13:13

  • 2007
  • 2
Корупцията спъва "голямата гръцка сделка"
©

Корупцията е сред проблемите, които международните кредиторите искат гръцкото правителство начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли да разреши, за да може борещата с кризата южноевропейска държава да получи помощ, предаде РИА Новости.

Темата за даването и взимането на подкупи ще бъде обсъждана днес между представителите на Международния валутен фонд, Европейската комисия и Европейската централна банка (Тройката), от една страна и на гръцките власти, от друга. Международните кредитори настояват Атина да предприеме строги мерки за пресичане на злоупотребите.

На днешната среща също така ще бъде засегнат и въпроса за т.нар. епикурейски пенсии. Тройката иска от Гърция да намали плащането на парите с 30% и преводите да бъдат извършавани на три месеца, а не, както е в момента, всеки месец. Освен това международните кредитори настояват Гърция да вдигне прага на необлагаемия с данъци минимум.

Според източник от Атина преговорите за отпускането на третия пакет от 86 млрд. евро може да продължат до май. Първоначално се предвиждаше споразумението да бъде постигнато до католическия Великден (27 март). Има обаче голяма вероятност сделката да бъде финализирана около 1 май, когато православният свят отбелязва Възкресение Христово.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2007 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.16 | 07:54

2
Няма по-животинска идеология от комунизма -- носи само глад , изостаналост ,корупция ,кражби и мачкане на народа !

2016.03.16 | 07:54

1
До 1 : Има - неолиберализма , продължението на фашизма !

Добави коментар

Водещи новини