EК: Не обмисляме промяна на цената на бензина

  • 20 януари 2016 14:06

  • 1435
  • 2
EК: Не обмисляме промяна на цената на бензина
© gettyimages (архив)

Европейската комисия засега не работи по идеята на германския финансов министър Волфганг Шойбле за увеличаването на акциза върху бензина в ЕС, за да бъдат покривани разходите, създадени от имигрантите. Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на комисията Наташа Берто.

Преди дни Шойбле предложи финансирането на усилията за справяне с имиграционната криза да бъде подпомогнато с увеличаването на акциза върху бензина. Според него това би се наложило, ако средствата в бюджета на ЕС или на държавите от Общността се окажат недостатъчни.

ЕК уточни, че през март ще предложи промени в регламента от Дъблин, според който имигрантите, навлезли в ЕС, трябва да бъдат връщани в държавата, където са пресекли границата. Вече отчетохме, че има системни недостатъци в регламента от Дъблин, но докато промените не бъдат приети, това законодателство остава в сила и следва да се прилага, поясни тя. 

По думите на Берто е много рано да се каже какво ще съдържа предложението за промени. Говорителят отбеляза, че както във всеки случай на изменение на законодателството, Великобритания ще може да се възползва от правото си да въведе или да не прилага промените.

Последвайте канала на

БТА
1435 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.21 | 15:18

1
ЕК не мисли ! Е ,Боко е помислил за акциза ,не го променя ! !,20 за литър с ДДС-то ,а после "братушките" виновни ,за скъпия бензин !

2016.01.21 | 15:18

2
Къде си ,писна ми от "братушките " ? Разбра ли КОЙ те гласи отзад ?

Добави коментар

Водещи новини