Съюзник на Ангела Меркел: Канцлерът в Берлин разцепи Европа

  • 18 януари 2016 10:58

  • 3629
  • 5
Съюзник на Ангела Меркел: Канцлерът в Берлин разцепи Европа
© gettyimages (архив)

Едноличните действия на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се по отношение на имигрантите доведоха до разкол в Европейския съюз, каза бившият премиер на Бавария Едмунд Щойбер, предаде РИА Новости.

Политикът от южната германска провинция, който е и бивш лидер на Християнсоциалистическия съюз - посестрима на Християндемократическия съюз на ръководителя на кабинета в Берлин отправи остри критики към премиера на Федералната република. "Меркел трябва да промени своята позиция, в противен случай последиците и за Германия, и за Европа ще бъдат катастрофални", заяви Щойбер пред изданието "Зюддойче цайтунг". Той също призова Берлин да затвори границата си с Австрия окончателно. "Това е единственият начин ЕС да бъде убеден, че проблемът се имигрантите трябва да се решава с участието на всички страни", допълни Щойбер.

Изказването на Щойбер е поредната порция приятелски огън по Меркел, коментират медии в Германия. По-рано ултиматум към правителството на Федералната република отправи сегашният премиер на Бавария Хорст Зеехофер. "Ако в срок от две седмици по отношение на границите не бъдат предприети определели законодателни решения, ще се обърнем към съда", заяви тогава той.

Вицеканцлерът в Берлин - Зигмар Габриел също е посочвал необходимостта за намаляване на броя на приеманите чужденци. За защита на границите се е изказвал и финансовият министър на страната Волфганг Шойбле. Той също предложи в 28-те да се вдигне данъкът върху бензина, а постъпленията да бъдат пренасочвани за подпомагане на имигрантите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3629 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мария

2016.01.21 | 11:28

5
"Той също предложи в 28-те да се вдигне данъкът върху бензина, а постъпленията да бъдат пренасочвани за подпомагане на имигрантите." Имам чувството,че участваме в някаква много скапана пиеса.И думите ми се изчерпаха вече.Явно не само у нас политиците са купени.
Примат

2016.01.19 | 11:51

2
Прав е швабата,за това ще си продам къщата и ще дам парите на арабските цигани.

2016.01.21 | 11:28

4
Няма държава в европа, на която народа и да желае да приеме имигранти ислямисти.Политиците от ЕУ начело с Меркел работят срещу гражданите на европейската обнщност без да ги питат дали са съгласни.Ако Германия иска имигранти да си ги прибира със самолети или кораби а не да задължава и другите да ги приемат.Правителството ни трябва да прати армията по границите за да не допуснат нито един циганин да влезе в България ,защото не политиците а българския народ ще плаща издръжката на тези примати.Над 600 години се борим срещу исляма а сега нашите политици ни го набиват принудително.Ако не са способни да се справят да се махат.Стига сте лизали гъз.овете на американците.Те искат да унищожат европа и християнската култура а вие продажници им помагате.На първо място са националните интереси и после са тези на европейската общност.
HH14/88

2016.01.18 | 22:33

1
те шот са се отрепАли да идват в България...единственият ни плюс пред Сирия е, че няма война(все-още).

2016.01.19 | 13:55

3
Всички политици в ЕС са агенти купени и поставени от бели дом за да прокарват корпоративните и геополитически интереси на САЩ. За всички продажни политици трябва да има публична екзекуция без съд и присъда.

Добави коментар

Водещи новини