Берлускони: Искам да се върна на власт

  • 13 ноември 2011 16:54

  • 1072
  • 0
Берлускони: Искам да се върна на власт
© gettyimages

В писмо до италианска дясна партия, изпратено ден след като подаде оставката си като премиер, Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 заяви, че е горд от действията си по време на икономическата криза и че иска "отново да поеме по пътя на управлението", предаде АФП.

Горд съм с онова, което постигнахме в течение на тези три години и половина, белязани от безпрецедентна в историята световна криза, отбелязва той в писмо до Франческо Стораче, национален секретар на партия "Ла Дестра" ("Десницата") - малка формация, която не е представена в парламента и днес провежда своя конгрес в Торино. "Споделям вашите убеждения и се надявам заедно да поемем отново по пътя на управлението", посочва той в първата си публична реакция, след като се оттегли от властта сред освиркванията и възгласи на радост на множеството снощи в Рим. Берлускони обяснява, че е изгубил абсолютното мнозинство в парламента в началото на седмицата, тъй като "в крайна сметка в парламента надделя логиката на дребния шантаж и на изменниците, които са стар порок на италианската политика".

След като Берлускони подаде оставка от премиерски пост, той получи телефонно обаждане от руския президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, който му благодари "за значителния личен принос" за добрите отношение между техните две страни. Президентът на Русия благодари на Берлускони за дългогодишната му конструктивна работа и личния му принос за връзките между Русия и Италия, се казва в цитирано от руските информационни агенции комюнике от Кремъл. Сътрудничеството между двете страни достигна безпрецедентно равнище, което, надяваме се, ще се запази, допълва Медведев.
 

Последвайте канала на

БТА
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини