Меркел: Европа е в недостойно за нея положение

  • 25 август 2015 17:14

  • 3716
  • 6
Меркел: Европа е в недостойно за нея положение
© Getty Images/Guliver

Европа се намира в ситуация, която е недостойна за самата нея по отношение на миграционната криза, заяви днес германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в разговори с граждани в град Дуисбург, предаде Франс прес.

"Европа се намира в ситуация, която не е достойна за самата Европа, и това трябва да се каже", заяви Меркел на излъчена в интернет среща с жители на квартал Маркслох в промишления и минен център в Рур, в който живее значителна имигрантска общност.

Трябва да връщаме в страните им онези, които най-вероятно нямат никакъв шанс да получат убежище, каза Меркел във връзка с наплива от кандидати за убежище.

Това е трудно, но в Сърбия, Албания и Косово в момента няма гражданска война. Тези които имат право на убежище, например сирийците, трябва да бъдат разпределени справедливо в Европа, добави канцлерът.

"Страна като Германия, с по-голяма икономическа мощ от други държави, е длъжна да приеме по-голяма част от потока, но две или три от общо 28 страни не могат сами да се нагърбят с този товар: това не е Европейският съюз, който искаме", подчерта Меркел.

Германия очаква да получи около 800 000 молби за убежище през 2015 г., което е четири пъти повече, отколкото миналата година - ситуация, по отношение на която страната изпитва големи затруднения.

Пристигането на бежанците предизвиква ксенофобски реакции, особено в Източна Германия. Утре канцлерът ще посети бежански център в град Хайденау (провинция Саксония), в който през уикенда се стигна до ожесточени сблъсъци между полиция и крайнодесни активисти.

Това ще е първото посещение на Меркел в бежански център от началото на миграционната криза в Европа, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3716 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.01.02 | 14:59

6
А кой постави Европа в такова недостойно положение ма патко , тъпа комсомолка от ГДР ?! Такива като теб слуги на тъпите кравари от Ю ЕС ЕЙ , които не им пука да подпалят цял свят в свой интерес ! САМО РУСИЯ !!!
Пророк Изекил

2016.01.02 | 14:59

5
Помнете ми думата-Германия ще стане най-голямата мюсюлманска държава в Европа !

2015.08.28 | 15:02

4
Докато "лидерите" и са такива, такова ще е и положението на Европа - в "партер" пред тъпите американци!

2015.08.28 | 15:02

3
Германия е една от най-хубавите страни в света,но за да остане такава трябва по-малко да се съобразява с простите кравари от уса и бензинджийте от русия.
Чичо хаджи Христо

2015.08.27 | 08:37

2
И кой нагъл бабиер я докара до това положение?
Варна столицата на мафията

2015.08.27 | 08:37

1
Меркел пали пещите и зареждай газовите камери имигрантите от Третият свят идват за празните руси със сини очи кратуни!

Добави коментар

Водещи новини